Bio

 

         

        

     

         Adesea am afirmat că trăim mult prea puţin să ne consumăm în lucruri minore…Recunosc ca eu nu am urmat această regulă a supravieţuirii, am constatat cum anii trec si singura realitate necondiţionată a vieţii mele a fost MUZICA.

         Am plecat de la satisfacţii mari sau mai mici,în oraşe de provincie ,fără anvergura capitalei. Am învaţat să cânt curat şi cu suflet de la o doamnă care mă veghează de Sus, numită Beatrice Petre,profesoara mea de muzică din liceu.  Aveam o impostaţie formată parţial de domnul profesor Bugoi în oraşul meu natal,Câmpina. Doamna Beatrice Petre m-a „târât „la canto clasic,unde eroic am urmat 2 ani,cântând în continuare muzică uşoară,corală şi folk. Domnul Cornel Irimia a lucrat încă 1 an cu mine canto muzică uşoară,până când am ajuns în capitală la Şcoala Populară de Artă,clasa domnului Ionel Tudor. Am cântat în Song o scurtă perioadă, timp în care nu am renunţat la exerciţiul cântării live în restaurant,având un repertoriu impresionant de piese româneşti şi internaţionale, inclusiv folclor românesc.

         Cunoscându-l pe Francisc Reiter,am avut şansa de a avea primul meu album original românesc- „Despărţirile”,Electrecord 2010.

         În 2011 albumul „Nu ştii cât mă iubeşti”( muzica Francisc Reiter,versurile mele si ale doamnei Rodica Elena Lupu), are drept producător pe domnul Paul Stîngă,Eurostar. Toamna anului 2011 îmi aduce satisfacţia unui nou album -„Cât mai e vreme…”,muzica Francisc Reiter,versuri Rodica Elena Lupu,Casa de Producţie”Eurostar”.Puteţi asculta totodată în compilaţia „Hai,domnişoară,să dansăm”(Eurostar 2011) versiunea mea la marele şlagăr grecesc „Istoria Mou”.

         Primăvara lui 2012 mă recomandă ca invitată în albumul maestrului Alexandru Jula ,”Un ocean de iubire”,Spiros Galaţi .Interpretez piese originale şi realizez un duet de succes cu marele artist.Tot în anul 2012 se publică dublul album „Coşmarul conjugal-Visez fericirea” la Spiros Galaţi. Este o realizare de seamă a compozitorului şi orchestratorului Francisc Reiter care realizează 26 de piese în diferite maniere (de la muzică pop la etno) . La finalul lui 2012 sunt prezentă cu un număr de 6 piese pe compilaţia ”În prag de Crăciun noi vă colindăm ”(Eurostar). Interpretez două duete originale cu vocea de aur a folclorului românesc ,doamna Polina Manoilă :”Măicuţa mea frumoas㔺i „În prag de Crăciun”.

         Anul 2013 oferă publicului meu albumul „Şlagăre internaţionale”(Eurostar) .În acest album sunt selecţionate melodii de succes realizate în manieră proprie. Emoţia o transmit în rusă,greacă,spaniolă,franceză,italiană,aromână,turcă,arabă şi română. Sunt inclusă în martie 2013 în compilaţia „De ziua ta”(Eurostar),alături de nume mari ale muzicii uşoare româneşti. Sfârşitul anului 2013 mi-a adus o mare satisfacţie : publicarea unora dintre cele mai frumoase piese legate de Crăciun în albumul „Să nu fii singur de Crăciun”,Eurostar . Este produsul final al unei strădanii depuse pe parcursul mai multor ani de a realiza un repertoriu original ,în manieră proprie,dedicat sfintei Sărbători creştine .

         În anul 2014 am publicat două albume originale , speciale fiecare în parte . Primul se numeşte „La jumătatea vieţii” şi conţine piese originale semnate de către maestrul Constantin Drăghici şi de către Francisc Reiter. Duetul Ioana Sandu- Constantin Drăghici frapează prin autenticitate şi emoţie („De nebun ce eram…”).  Al doilea album cuprinde piese originale semnate de către Marcel Iancu ,orchestrate de Francisc Reiter :”Tu eşti visul”.

         În anul 2016 împreună cu Alexandru Jula am publicat albumul „Întoarce,Doamne,anii mei!” . Este o colecţie de piese semnate de Vasile Veselovschi,Francisc Reiter,Marcel Iancu ,având un sound modern şi o prezentare pe măsură !
         
         Palmaresul meu interpretativ este încununat cu Premiul Special al Juriului la Festivalul Naţional „Crizantema de Aur”2016 ,premiu obţinut cu romanţa „Ochii mamei” (compoziţie Ionel Bratu Voicescu ,pe versurile lui George Ţărnea).

                                                         www.ioanasandu.ro                                DanceDJ    VIP-Events    MasterCosty    DanceDJ